Kind & Jongeren Coaching

Als kind, puber of jong volwassene krijg je, in iedere levensfase, met veel nieuwe zaken te maken. Aan de ene kant zijn er kansen en vrijheden waar je voor het eerst van mag proeven. Aan de andere kant zijn pesten, seksualiteit,  alcohol- en drugsmisbruik, gameverslaving of vervelende ervaringen met social media, problemen waar veel kinderen en jongeren mee te maken kunnen krijgen. ProTalent heeft niet alleen oog voor wat je later wil worden of hoe je, je moet ontwikkelen, maar kijkt vooral, samen met jou, naar wat nú belangrijk voor je is. Want pas als jij je écht gezien en gehoord voelt, kun je volledig jezelf zijn, en het beste uit jezelf halen. Wanneer jij goed in je vel zit heeft dat ook een positieve uitwerking op de relatie met je ouders, verzorgers, leerkrachten of andere betrokkenen.

Sommige kinderen en jongeren ondervinden problemen bij de dagelijkse structuur, sociale contacten en/of omgaan met autoriteit. Soms zijn er ook problemen thuis. Samen met het kind of de jongere maakt ProTalent een toekomstplan. Daarin staan alle stappen die nodig zijn om in de toekomst beter om te gaan met de dagelijkse problemen. Er wordt gewerkt met verschillende werkvormen, opdrachten en spellen. De jongere bepaalt zelf het succes van de begeleiding: hij of zij moet er voor openstaan en het vooral zelf doen. Bij het proces werken wij zoveel mogelijk samen met de ouders en andere mensen uit het netwerk. Is het netwerk klein? ProTalent helpt bij het opbouwen van een netwerk.

Onze aanpak is altijd maatwerk. We kijken wat een jongere écht nodig heeft. Waar loopt hij of zij tegenaan? Welke vaardigheden en talenten kan hij of zij ontwikkelen? Samen zetten we de eerste stappen en bouwen de begeleiding steeds verder af. De begeleiding kan zowel thuis, op school of op een andere locatie plaatsvinden.

Heeft u een vraag?

Heb je na het lezen van onze site nog vragen, opmerkingen, ideeën en/of tips? Wij horen graag van je. Voor contact kan je bellen met ons of het contactformulier invullen. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.